O maskama

U ovom postu možete naći nekoliko lijepih i jednostavnih ilustracija (ne) djelovanja maski - nekoliko zadnjih analiza / prikaza Iana Millera, autora knjige Unmasked: The Global Failure of COVID Mask Mandates koju svakako preporučam pročitati.

A upravo je izašlo je još jedno dobro istraživanje o maskama. Zaključak istraživanja: samo jako dobro namještena FFP2 s HEPA filterom donekle štiti, kirurška i slabije namještena FFP2 statistički beznačajno. Krpene nisu ni razmatrali. Ovo je samo zadnje u nizu istraživanja, oko 150 ih možete naći ovdje.

Ipak, krenimo s jednim od najodbojnijih dokumenata naše pandemije gdje u jeku smrtonosnog delta vala, 16.9.2021., dva agresivna zagovornika oštrih mjera ne nose maske u zatvorenom prostru, ali djeca moraju i to na festivalu znanosti u Vukovaru i to samo zato jer su cijepljeni (pa imaju Covid-potvrde).

Da bi ovo opravdao moraš vjerovati u nekoliko lažnih dogmi istovremeno, a za koje su već i onda svi razumni ljudi znali da nisu istinite:

1. Cijepljeni ne raznose virus
2. Krpene maske štite od raznošenja virusa
3. Virus se ne šri aerosolom, pa te razmak štiti od izdisanja virusa u zatvorenom prostoru.
Pitanje je što o tome misle ova dva znanstvenika, jesu li zaista takve neznalice i/ili neinformirani ili je nešto drugo posrijedi?

Zanimljivo je da su obojica agresivno tražili cijepljenje protiv covida sve djece, a znanstvenik Ceci čak i da se na djecu primjenjuju ‘mjere’ (uključivo lockdown) sve dok se ne cijepe.

Pogledajmo što o maskama kaže sam Fauci:

Zanimljiv je i primjer samog novog ravntelja Andrije Štampara, koji se također ovako ponašao u trenutku kad su maske bile obavezne u zatvorenom, a od građana Hrvatske tražio da savjesno nose maske:

Drugim riječima, i sami najveći (prema van) fanatici maski u stvari u njih ne vjeruju i općenito vole ponižavati maske koristeći ih na način koji pospješuje širenje zaraze (jednokratna maska se višestruko nehigijenski koristi) kao što vidimo i na ovoj slici:

Sjajan prikaz dogme i demagogije maski imamo u ovom videu s dokumentarne stranice Infodemija:

Pogledajte i ovaj sjajan video:

A evo i sjajnih prikaza Iana Millera:

0 tome kakav kult su maske možda najbolje govori ponašanje jednog od najprominentnijih zagovaratelja maski u Hrvatskoj, engleskog znanstvenika Borisa Lenharda, koji uz to stalno zagovara i lockdown, cijepljenje djece i tako dalje (u Hrvatskoj, ali ne i u Engleskoj ondje uopće i ne sudjeluje u javnoj diskusiji, jedan od razioga je i to što nema nikakve veze s epidemiologijom). Evo jedne njegove javne objave u kojoj objašnjava zašto se na aerodromu štiti potkapom (balaklavom?):

Koliko pak sami oštromjeraši aktivni u Hrvatskoj vjeruju u maske, pokazuju ove dvije istovremeno objavljene fotografije dvojice od njih, objavljene u svrhu promocije komercijalnih interesa jednoga od njih, a obraćaju se različitim publikama. Za jednoga od njih je važnije da im se vide njuškice, iako to znači kršenje mjera (u to vrijeme maske su vile obavezne u dućanima). I ovdje se radi o stranim znanstvenicima aktivnima u zatrašivanju u Hrvatskoj (jedan se kasnije doselio u Hrvatsku):

Previous
Previous

Nenad Bakić u 1na1

Next
Next

Kako je Zapad završio u lockdownu i s propusnicama i kako se to održava