Objavljeni pandemijski protokoli Instituta Robert Koch

Upravo su objavljeni potpuni protokoli Instituta Robert Koch koji je bio glavno stručno tijelo njemačke Vlade u pandemiji, a Njemački pandemijski odgovor je bio ključan za odgovor cijele EU.

Protokoli koje možete naći ovdje zahvaljujući radu novinarke Aye Velázquez pokazuje da su mnoge najvažnije točke pandemijskog odgovora bile bazirane na lažima, primjerice:

  • Skrivanje podataka kako bi se mogle pravdati ‘mjere’: “Možete vidjeti da se epikrivulja polako izravnava, ali to se ne bi trebalo tako komunicirati u vanjskoj komunikaciji zbog poštivanja mjera.”

  • Laž o ‘pandemiji necijepljenih’: “U medijima se govori o pandemiji necijepljenih. Sa stručne strane to nije točno; cjelokupno stanovništvo doprinosi. Treba li to rješavati u komunikaciji?”

    Ovo se pravda time da nema dozvole od Zavoda za zdravstvenu edukaciju, da će to doprinijeti cijepljenju i da ministar na svakoj konferenciji za medije govori suprotno, pa se to ne može korigirati.

  • Potvrda o cijepljenju treba omogućiti evidentiranje učinaka cijepljenja, zakašnjelih učinaka i sl., a ne služiti kao temelj za kategorije i povlastice.

Vidjeli smo već ranije da je i Institut sudjelovao u zavjeri da se rezultati o cjepivima ne objave prije izbora u SAD (vjerojatno kako ne bi koristilo Trumpu).

Ovo su samo neke poruke iz dokumenta koji će zasigurno postati jedan od glavnih povijesnih dokumenata pandemije.

U tom smislu definitivno treba i službeno propitati ulogu njemačkih znanstvenika hrvatskog i slovenskog porijekla Ivana Đikića, Luke Čičin-Šaina, Andreja Trampuža, kao i švicarskog znanstvenika Nenada Bana koji je član njemačke akademije znanosti Leopoldine koji su intenzivno i agresivno nastupali u hrvatskom medijskom i političkom prostoru natupali kao epidemiolozi, iako to nisu, zahtijevajući lockdown i druge ‘mjere’ i iznoseći brojne neistine o pandemiji i cjepivu.

Ovo je tim važnije jer je nemoguće da ovi znanstvenici nisu znali da su nekvalificirani (kao što bi bilo nemoguće da bacačica kugle ne zna da nije maratonac), te se za svoje postupke i promašaje nisu nikad ispričali (jer je očekivano stvar da znanstvenik prizna da je krivu, kad se tako pokaže) za radikalne i destruktivne mjere koje su htjeli nametnuti u Hrvatskoj. Više o tome možete naći na Infodemija i Pandemija.

Članak u Bildu o tome možete naći ovdje.

Previous
Previous

Hrvatski turizam odlično

Next
Next

Mnoge propuštene dijagnoze karcinoma dovest će do nepotrebnih smrti